Βιολογικό Βότανο Αχίλλεα 25γρ

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Περιγραφή

Συσκευασία: 25 γρ που περιέχει τα άνθη του φυτού

Η Αχίλλεα θεωρείται από τους αρχαίους χρόνους ένα αποτελεσματικό επουλωτικό. Η ονομασία και η φήμη της έχουν προέλθει από αυτή την ιδιότητα - σύμφωνα με τη Μυθολογία το βότανο δόθηκε στον Αχιλλέα από τον Κένταυρο Χείρων. Ο θρύλος λέει πως η Αχίλλεα φυτρώνει από την σκουριά που έπεσε στο χώμα από το δόρυ του Αχιλλέα για να θεραπεύει πολλούς συντρόφους του στον Τρωικό πόλεμο. Ένας μύθος λέει ότι, όταν ο Αχιλλέας πληγώθηκε στη φτέρνα από το δηλητηριασμένο βέλος του Πάρη, η θεά Αφροδίτη κλαίγοντας τον συμβούλεψε να πάρει την Αχίλλεα που είναι το καλύτερο βότανο για πληγές. Από αυτόν τον μύθο η Αχίλλεα έχει πάρει το όνομά της καθώς και άλλες ονομασίες όπως το «Δάκρυ της Αφροδίτης», το «χαμόγελο της Αφροδίτης».

Η χρήση της Αχίλλεας (εσωτερικά) θεωρείται ότι βοηθάει στην καταπολέμηση αιμορραγιών των αιμορροΐδων, της μηνορραγίας και γενικότερα όλων των εσωτερικών αιμορραγιών γιατί έχει και αντισηπτικές ιδιότητες. Επίσης η Αχίλλεα θεωρείται ισχυρά εφιδρωτική με αποτέλεσμα ένα ζεστό ρόφημα να προκαλεί θεραπευτικό ιδρώτα που αποτοξινώνει το σώμα και βοηθάει στην αντιμετώπιση της γρίπης, των κρυολογημάτων και του πυρετού. Οι φυτικές χρωστικές και τα αλκαλοειδή (αχιλλίνη) που περιέχει η Αχίλλεα έχουν την ιδιότητα να "ρίχνουν" την πίεση και για το λόγο αυτό, το βότανο προτείνεται σε περιπτώσεις υπέρτασης. Οι κουμαρίνες και το σαλικυλικό οξύ (συστατικό της ασπιρίνης) που περιέχει η Αχίλλεα εμποδίζουν την δημιουργία θρόμβων στο αίμα και προάγουν την γενικότερη καλή κυκλοφορία μέσω της διεύρυνσης των περιφερειακών αρτηριών.

Η Αχίλλεα περιέχει πάρα πολλά δραστικά συστατικά. Πρόκειται για ένα ισχυρό βότανο και η κατανάλωση του πρέπει να γίνεται με "φειδώ" και για διαστήματα όχι μεγαλύτερα του ενός μήνα.

4.70€