Βιολογικό Βότανο Δάφνη 20γρ

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Περιγραφή

Συσκευασία: 20 γρ που περιέχει φύλλα Δάφνης

Σύμφωνα με τον μύθο η δάφνη ήταν μια νύμφη , κόρη του ποταμού Πηνειού, την οποία μεταμόρφωσε ο πατέρας της, σε θάμνο για να ξεφύγει από τον έρωτα του Απόλλωνα.

Στην Ελλάδα η δάφνη ήταν γνωστή από τα αρχαιότατα χρόνια και γίνεται μνεία γι' αυτήν στον Όμηρο. Ήταν ιερό δέντρο, αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα. Πρώτα οι Έλληνες και έπειτα οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να στεφανώνουν με κλαδιά δάφνης τους νικητές των αγώνων. Έτσι, ακόμα και σήμερα η δάφνη ταυτίζεται με τη δόξα, τη νίκη και την υπεροχή. Στην αρχαιότητα ήταν επίσης γνωστές οι θεραπευτικές της ιδιότητες. Αναφέρεται ότι η Πυθία του Μαντείου των Δελφών πριν δώσει τον χρησμό της μασούσε φύλλα δάφνης.

Τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται ως άρτυμα στη μαγειρική: νοστιμίζει φαγητά, βελτιώνει την πέψη, βοηθάει στους κολικούς και στη συγκέντρωση αερίων στα έντερα. Ιδανικό για την ηρεμία πριν τον ύπνο. Βοηθάει στην ομαλή έμμηνη ρύση των γυναικών. Ανακούφιση από πόνους ρευματισμών και αρθρίτιδων (πλύσεις). Βοηθάει σε περιπτώσεις τραυματισμών, διαστρεμμάτων και θλάσεων. Ιδανικό για τη ψώρα (πλύσεις). Βοηθάει στη τριχόπτωση, στο δυνάμωμα των μαλλιών και στην πιτυρίδα (πλύσεις).

Επιπλέον, τα δαφνόφυλλα χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική σε σάλτσες, σε μαγειρευτά φαγητά (όπως το στιφάδο, οι φακές, οι σουπιές κ.α.) ενώ συνδυάζονται πολύ με κρεατικά (μπριζολάκια, μοσχάρι, κοτόπουλο κ.α.) αλλά και ψάρια (τσιπούρες, σαρδέλες κ.α.). Τέλος, για όσους αγαπούν το διακριτικό άρωμα των φύλλων της δάφνης μπορούν να φτιάξουν με αυτά ένα καταπληκτικό λικέρ. 

4.70€